بیهوشی

بیهوشی

دندانپزشکی با بیهوشی از جمله روشهایی هست که برای افرادی که از دندانپزشکی ترس دارند به کار می رود. در ادامه به این روش درمانی خواهیم پرداخت. همانطور که می دانید انجام پروسه های دندانپزشکی، نیازمند این است که دندانپزشک از مواد بی حس کننده و یا حتی بیهوش کننده بهره ببرد تا فرد درد را احساس نکند. 

موارد ساده تری همچون انواع ترمیم، ترمیم با آمالگام، ترمیم با کامپوزیت، روکش دندان و حتی کشیدن دندان کودکانی که همکاری می کنند و بزرگسالان را می توان تنها با استفاده از بی حسی یا تزریق بی حسی موضعی در اطراف دندانی که نیاز به معالجه دارد انجام داد. اما موارد جدی تر، نیازمند آن هستند تا از روش های دیگر برای انجام آنها بهره برد. البته در بیشتر افراد نیاز به بیهوشی نیست و تنها لازم است تا با بی حسی های موضعی فرد را به بی دردی رساند تا فرد دردی را احساس نکند. اما مواردی هم هستند که علاوه بر درد، اضطراب و ترس بیمار نیز در انجام معالجه تاثیر دارد و به علت آسیب نرسیدن روانی به بیمار، حتما باید از روش دندانپزشکی با سدیش و یا دندانپزشکی با بیهوشی بهره برد. 

سدیشن یا دندانپزشکی تحت آرامبخشی چیست؟ 

این روش یکی از روش های مدرن است که به بیمار دارویی به صورت خوراکی داده می شود و بیمار در طول معالجه به آرامشی شبیه خواب میرسد و در طول درمان دردی را احساس نمی کند. در برخی موارد هم نیاز به تزریق وریدی است تا دارو سریعا وارد بدن بیمار شود و بیمار به آرامش برسد. 

در این روش بیمار هیچ خاطره ای از روند درمان خود نخواهد داشت و در دنیایی مابین بیهوشی و بیداری سیر می کند. این روش کمک بسزایی به فوبیای دندانپزشکی می کند و علاوه بر بزرگسالان برای کودکان نیز مناسب است.

دندانپزشکی با بیهوشی

این روش همانطور که از نامش پیداست با بیهوشی انجام میشود و فرد بیمار،  پس از تزریق داروی بیهوشی دیگر چیزی را حس نمی کند و در بیهوشی کامل به سر می برد و دندانپزشک در همان حال، شروع به انجام درمان می کند. این روش برای جراحی های بزرگ و نیز جراحی های دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان انجام میشود و یا برای افرادی که ترس از دندانپزشکی در آنها بیش از حد طبیعی است و در صورت هوشیاری، هیچ همکاری با دندانپزشک نخواهند کرد. که البته متخصص بیهوشی موظف است قبل از بیهوشی، فرد را از نظر سلامت بدن، قلب و فشار خون چک کند و پس از اطمینان از وضعیت فرد اقدام به بیهوشی کند. 

عوارض دندانپزشکی با بیهوشی

بیهوشی عمومی در دندانپزشکی به طوری است که شما هوشیاری خود را به طور موقت از دست می دهید و هنگامی که هوشیاریتان را بدست می آورید چیزی از پروسه دندانپزشکی به یاد ندارید. 

بعد از هوشیاری، معمولا تا چند ساعت بی حالی، خواب آلودگی خواهید داشت.

حالت تهوع نیز یکی از عوارض گذرای آن است. 

همچنین ممکن است دچار سرگیجه و سردرد شوید که خیلی زود برطرف میشوند. 

احساس درد کمی نیز در ناحیه معالجه شده حس خواهد شد. 

به علت بیهوشی ممکن است کمی سرتان سنگین باشد و حتی تکلم برای شما موقتا دشوار شود. 

حتما همراه با خود بیاورید چون بازگشت به خانه در چنین حالاتی دشوار است. 

چه افرادی می توانند از بیهوشی عمومی دندانپزشکی بهره ببرند؟ 

افرادی که مشکل و بیماری خاصی همچون دیابت، فشار خون، بیماری قلبی و ریوی و… ندارند‌ می توانند به راحتی از این روش بهره ببرند. البته این افراد نیز می توانند تحت نظر پزشک و با نظر دندانپزشک متخصص با ملاحظاتی از این روش بهره ببرند. 

همچنین برای کودکان و خصوصا کودکانی که بیماری اوتیسم دارند و ترس از دندانپزشک در آنها قابل کنترل نیست هم می توان از این روش بهره برد. 

بانوان باردار باید با نظر پزشک متخصص اقدام به استفاده از این روش کنند. همچنین افرادی که سکته را تجربه کرده اند نیز باید با احتیاط و نظر پزشک متخصص اقدام به استفاده از این روش نمایند. 

آیا در این روش دردی احساس می شود؟ 

خیر در این روش به علت شدت  بیهوشی هیچگونه دردی احساس نمیشود و فقط ممکن بعد از هوشیاری مقداری درد که البته با توجه به نوع درمان ممکن است اصلا به وجود نیاید، احساس شود. اما در طی معالجه هیچ دردی احساس نخواهد شد. 

برای کودکان نیز کاربرد دارد؟

بله این روش برای کودکان نیز مناسب است اما ابتدا باید سن، وضعیت بدنی و بیماری های قبلی کودک بررسی شود.

بیهوشی در دندانپزشکی