ترمیم کامپوزیت

ترمیم کامپوزیت

کودکان که از ابتدای تولد هیچ دندانی ندارند و به مرور و بعد از ۶ ماهگی دندان ها ی شیریشان می رویند و بعد از ۶ تا ۷ سالگی نیز دندان های شیری لق می شوند و کم کم جای خود را به دندان های دائمی می دهند. البته تا شش سالگی به دلیل استفاده زیاد از مواد قندی و رعایت نکردن درست بهداشت دهان و دندان از شیرخوارگی و … امکان پوسیدگی دندانهای شیری وجود دارد. پوسیدگی و عفونت باعث درد دندان شده و به دلیل درد دندان کودک تغذیه درستی نخواهد داشت، در ادای کلمات با مشکل مواجه خواهد بود و دندان های دائمی رویش درستی نخواهند داشت.

در صورتی که دندان ها پوسیده و خراب شدند برای کاهش درد و جویدن بهتر غذا به جای کشیدن دندان باید آنها را ترمیم نمود. برای پر کردن دندان کودکان می توان از کامپوزیت استفاده نمود‌. در ادامه به ترمیم کامپوزیت دندان کودکان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

علل خرابی دندان کودکان

قطره آهن در پوسیدگی دندان نقشی ندارد و فقط موجب تغییر رنگ دندان ها مخصوصا در نواحی پوسیده می شود و والدین باید با علل دیگر پوسیدگی آشنا شوند که عبارتند از:

عدم تمیز کردن دندان ها. در هنگام نوزادی بعد از هر بار شیر خوردن باید دندان ها را با دستمالی لطیف پاک کرد. همچنین بعد از روئیدن دندان نیز با مسواک های انگشتی و سپس مسواک های برسی دندان ها مسواک شوند.

الگوی تغذیه ای نامناسب. به این صورت که در هنگام شب کودک با شیشه شیر، شیر بخورد.

کاهش جریان بزاق حین خواب

همچنین در سنین بالاتر از نوزادی به دلیل درست رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و استفاده از مواد قندی دچار پوسیدگی دندان زودرس می شوند.

چگونگی ترمیم دندان کودکان

در صورتی که متوجه پوسیدگی و خرابی دندان کودک خود شدید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید تا از بروز عفونت دندان وآبسه و … جلوگیری شود. همچنین می توانید دندان ها را مواد کامپوزیت یا آمالگام ترمیم کنید تا آسیب به عصب دندان نرسد و عمل جویدن برای کودک آسان شود‌.

برای ترمیم دندان در ابتدا عصب کشی انجام می شود و سپس با مواد سفید کامپوزیت یا نقره ای آمالگام حفره دندان پر می شود و یا با روکش استیل و ضد زنگ کار ترمیم دندان به پایان می رسد. البته بعد از انجام ترمیم باید مراقبت های دهان و دندان را جدی گرفت تا باکتری دوباره منجر به پوسیدگی دندان نشوند. در ادامه می خواهیم به ترمیم دندان کودکان با کامپوزیت  بپردازیم.

ترمیم دندان کودکان با کامپوزیت

حتما برای شما سوال پیش می آید که اصلا کامپوزیت چیست؟ کامپوزیت ها موادی سفید رنگ همرنگ دندان هستند و از استحکام و پایداری قابل قبولی برخوردار می باشند. به دلیل همرنگ بودن با دندان ها، زیبایی به دندان ها می بخشند. همچنین برای پر کردن دندان نیازی به تراش زیاد نیست.

از جمله معایب کامپوزیت ها می توان به انقباض آنها اشاره کرد که بین دیواره دندان و مواد کامپوزیت درز و شکاف به وجود می آید و محل مناسبی برای تجمع باکتری ها و در نتیجه  پوسیدگی دندان می باشد. در صورت پولیش شدن نیز امکان بروز این مشکل وجود دارد.

کامپوزیت برای دندان های قدامی مناسب است و اصلا برای دندان های آسیا ی شیری پیشنهاد نمی شود.

در صورت انجام کامپوزیت سالانه حتما برای بررسی دندانها به دندانپزشک مراجعه شود.

چگونگی ترمیم کامپوزیت

برای ترمیم با کامپوزیت ابتدا در حفره با موادی با خاصیت اسیدی گیر درست می شود و سپس از یک ماده حد واسط که بسیار سیال است استفاده می شود تا کامپوزیت با کمک این ماده حد واسط به دیواره دندان ها بچسبد.

هزینه ترمیم کامپوزیت

امروزه قیمت پر کردن دندان بالاست و متناسب با موادی که استفاده می شود و تعداد دندان ها هزینه ها متفاوت است. استفاده از مواد کامپوزیتی در کاهش هزینه ها به شما کمک می کنند و هزینه ای قابل قبول دارند.

جمع بندی نهایی

کودکان بعد از ۶ ماهگی دندان های شیریشان می روید. البته در هر نوزادی این زمان رویش دندان تا حدی متفاوت است. از همان کودکی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها باید مراقبت های لازم انجام شود و بعد از هر بار شیر خوردن دندان ها را باید با پارچه ای لطیف تمیز نمود و باید از مکیدن زیاد پستانک و شیشه شیر در طول شب  جلوگیری نمود‌. در صورتی که دندان کودکان پوسیده شود تغذیه آنها با مشکل مواجه می شود و همچنین در ادای کلمات با مشکل مواجه می شوند و دندان های دائمی سالم و مرتبی نخواهند داشت.

پس در صورت بروز هر گونه مشکل سریعا به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید و قبل از اینکه مشکل جدی تری رخ دهد و درد دندان به عصب برسد دندان را ترمیم کنید. ترمیم کامپوزیت و ترمیم آمالگام دو ماده ی مهم در دندانپزشکی هستند که برای پر کردن دندان ها به کار می روند.

مواد کامپوزیتی سفید رنگ و شبیه به دندان های طبیعی هستند و پایدار و محکم هستند. کامپوزیت برای پر کردن دندان های قدامی مناسب می باشد. از جمله معایب و مشکلاتی که ممکن است این مواد ترمیم کننده ایجاد کنند انقباض آن می باشد که بین دیواره و مواد پر کننده فضای خالی ایجاد می‌شود و در نتیجه باکتری ها در آن تجمع می کنند و دندان دوباره دچار پوسیدگی می شود.

برای ترمیم دندان کودکان با کامپوزیت ابتدا با موادی که خاصیت اسیدی دارد یک گیر بر روی دندان ایجاد می شود و سپس از یک ماده حد واسط استفاده می شود تا کامپوزیت به راحتی به دیواره های دندان بچسبد. هزینه ترمیم کامپوزیت بیشتر از ترمیم با آمالگام می باشد و به دلیل زیبایی که دارد بیشتر در بین مردم محبوبیت دارد. یک نکته ی مهم و قابل توجه این است که چسبندگی کامپوزیتها به دندانهای شیری کمتر از دندانهای دائمی است.