آرامبخشی (سدیشن)

آرامبخشی (سدیشن)

یکی از بزرگترین مشکلاتی که افراد در مورد مراجعه به دندانپزشکی با آن مواجه هستند فوبیای دندانپزشکی و یا همان ترس از دندانپزشکی و معالجه مشکلات دندان است. این مشکل تنها مختص به کودکان نیست و در سنین بالا نیز مشاهده میشود که بزرگسالان از مراجعه به دندانپزشک هراس دارند. حقیقتا فوبیا گاها خفیف و در برخی موارد شدید است که بیمار را از رفتن به دندانپزشکی باز می دارد. این مشکل ممکن است به واسطه ترس از آمپول و بی حس کننده و یا از ابزار دندانپزشکی باشد. در برخی موارد هم، ترس از درد داشتن حین معالجه می تواند دلیل این ترس ها باشد. اما دندانپزشکی آرامبخشی و یا همان سدیشن چیست؟ 

دندانپزشکی آرامبخشی

دندانپزشکی در خواب به معنی بیهوشی کامل نیست. برای افرادی پیشنهاد میشود که از مشکلات فوبیا دندانپزشکی رنج می برند. خصوصا کودکان که بسیار از دندانپزشکی هراس دارند. البته در مورد کودکان این مورد با صحبت کردن، وعده دادن و سایر موارد ممکن است برطرف شود اما گاها ناگزیر به استفاده از این روشهایی مثل آرامبخشی هستیم.

شیوه سدیشن یا دندانپزشکی در خواب از بهترین راهکارها برای این افراد است که هم ترسی نخواهند داشت و هم می توان با آرامش به درمان دندان و لثه و حتی فک آسیب دیده ی آنها پرداخت.

گاها مشاهده شده به علت ترس از دندانپزشکی، فرد دچار مشکلات حاد دندانی شده است و در بیشتر مواقع تنها کشیدن دندان ممکن خواهد بود. اما امروزه با این روش می توان گفت که دیگر هیچ فردی وجود ندارد که نتواند از خدمات دندانپزشکی بهره ببرد. 

نحوه انجام دندانپزشکی در خواب

این روش همانطور که از نامش پیداست حالتی مشابه خواب است به طوری که داروهایی به فرد داده میشود تا فرد به احساس آرامش برسد و در دنیایی بین بیداری و بیهوشی سیر کند.

به طور کلی دو نوع روش مرسوم برای سدیشن وجود دارد . یکی با داروی خوراکی آرامش بخش و دیگری با تزریق وریدی.

در نوع اول یک داروی بیهوشی در قالب داروی خوراکی به فرد داده میشود و فرد پس از استفاده از آن به حالت خواب و بیداری میرود. تمام اعمال دندانپزشک را نظاره می کند اما چیزی احساس نمی کند و توان مخالفت و یا درک وضعیت را نخواهد داشت. در انتها نیز چیز زیادی از عملیات هایی که بر روی دندان او انجام شده است به یاد نخواهد آورد.

در نوع دوم دندانپزشکی آرامبخشی با تزریق در رگ ها همراه هستیم که داروی آرامش بخش به فرد تزریق میشود و فرد کم کم دچار بی حالی وخواب آلودگی میشود. بعد از اتمام کار، فرد دچار گیجی و خواب آلودگی خواهد بود‌ که به زودی رفع می شود.

موارد فوق عوارض خاصی ندارند و در اکثر مواقع به راحتی قابل کنترل هستند و ممکن است گاها سرگیجه، حالت تهوع و یا سردرد از عوارض گذرای آنها باشند.

بعد از اتمام عملیات دندانپزشکی، بهتر است یک همراه با شما باشد تا بتواند شما را تا منزل همراهی کند‌. همانطور که گفتیم ممکن است فرد احساس سرگیجه و خواب آلودگی داشته باشد‌. 

 آیا این روش برای کودکان مناسب است؟ 

این روش برای کودکان بسیار مناسب است. اما در اکثر مواقع در دندانپزشکی کودکان می توانند کودکان را راضی کنند تا اجازه انجام اعمال دندانپزشکی را بدهند. متخصصان اطفال با توجه به تجربه و دانشی که دارند ترجیح می دهند با صحبت و شیوه های نوین موجود، اقدام به راضی کردن کودکان کنند. اما اگر مشکل حل نشود از این روش بهره می برند که بدون عارضه است و برای تمام کودکان قابل استفاده است.

دندانپزشکی آرامبخشی برای بزرگسالان مناسب است؟

به علت اینکه بزرگسالان را سخت می توان متقاعد کرد تا از ترس خود جدا شوند، این روش می تواند بهترین شیوه برای اعمال خدمات دندانپزشکی افراد دارای فوبیا باشد.

آیا فوبیای دندانپزشکی درمان دارد؟

در اکثر مواقع متاسفانه فوبیا درمانی ندارد و فقط می توان از دندانپزشکی آرامبخشی یا سدیشن برای کنترل آن استفاده نمود. علم امروزه پیشرفت بسیاری کرده است و برای انواع مشکلات راه حل های مناسبی را ارائه داده است و به نوبه خود، سدیشن یکی از بهترین روش ها برای کنترل فوبیای دندانپزشکی به حساب می آید.

آرامبخشی