مراحل انجام ارتودنسی دندان کودکان چیست؟

مراحل انجام ارتودنسی دندان کودکان چیست؟

‘در بسیاری از موارد از کودکی ناهنجاری فک و دندان ها قابل رویت می باشد و گاها بهتر است در سنین کم این ناهنجاری ها درمان گردد. درمان ناهنجاری دندان ها و فک و رفع نامنظمی دندان ها با انجام ارتودنسی میسر می شود. در طی ارتودنسی بین دندان های فک بالا و پایین هماهنگی ایجاد می شود و دندان ها در جای خود قرار خواهند گرفت. همچنین ارتودنسی طرح لبخندی زیبا نیز برای کودک ایجاد می کند و اعتماد به نفس وی را افزایش می دهد. در این مقاله می خواهیم در مورد مراحل انجام ارتودنسی دندان کودکان با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ارتودنسی در کودکان

بیشتر مردم ارتودنسی را راهی برای داشتن طرح لبخند زیبا می دانند، اما باید بدانید که به جز ایجاد طرح لبخند برای اصلاح مشکلاتی چون بزرگی بیش از اندازه فک بالا، مرتب کردن دندان های خارج از ردیف، جلوگیری از بی نظمی دندان ها در فک های کوچک و … از ارتودنسی استفاده می شود. برخی از ناهنجاری های فک و دندانها باید با جراحی درمان گردند اما باید بدانید که برخی ناهنجاری های فک در کودکان با دستگاه های ارتودنسی قابل برطرف شدن می باشد و این به دلیل انعطاف پذیر بودن فک در دوران کودکی می باشد.

برای انجام ارتودنسی کودکان ابتدا باید دندان ها و فک توسط دندانپزشک کودکان مورد معاینه قرار گیرد. در ادامه قصد داریم به طور مفصل در مورد مراحل انجام ارتودنسی در کودکان بپردازیم.

مراحل انجام ارتودنسی در کودکان

ارتودنسی کودکان به صورت مرحله به مرحله انجام می گیرد. در ادامه به طور کامل مراحل را توضیح خواهیم داد.

مرحله اول: معاینه اولیه

برای انجام ارتودنسی در سن ۷ سالگی باید کودک را به نزد دندانپزشک برد. سن انجام ارتودنسی و مدت زمان انجام آن به شرایط دندان و فک کودک بستگی دارد و سن ۷ سالگی بهترین زمان برای اولین معاینه دندان های کودک برای مشخص شدن مشکلات ارتودنسی می باشد.

البته باید بدانید که اگر کودکتان عادت به مکیدن انگشت داشته یا دندان های شیری خود را در سن پایین از دست داده باید سریعا برای رفع مشکل اقدام کنید چون این عوامل منجر به شروع شدن مشکلات ارتودنسی میشوند.

در جلسه اول دندانپزشک دندان ها و فک را معاینه می کند و احتمال اینکه عکس (OPG) برای آگاهی از رویش دندان ها تجویز کند وجود دارد. با توجه به معاینات دندانپزشک سن مناسب انجام ارتودنسی را مشخص می کند. 

مرحله دوم: آگاهی از روش های مناسب برای رفع مشکل ارتودنسی

با توجه به شرایطی که دندان ها دارند می توان از روش های ارتودنسی متفاوتی استفاده کرد. دندانپزشک تمامی روش های مناسب برای کودک را توضیح می دهد و شما می توانید تصمیم نهایی را بگیرید. باید بدانید ممکن است چند روش جهت اصلاح یک نوع مشکل ارتودنسی به شما پیشنهاد شود.

مرحله سوم: شروع درمان

بعد از اینکه ارتودنتیست مدت زمان ارتودنسی و اتفاقاتی که بعد از انجام ارتودنسی رخ می دهد را برای شما توضیح داد نوبت به درمان می رسد.

با توجه به ارتودنسی انتخابی شما از دندان کودک قالب گیری انجام می شود و بعد نوبت به نصب سیم ها  و براکتها و یا پلاک ها می باشد.

بعد از نصب سیم ها و براکتها که حدود یک ساعت به طول می انجامد، دندانپزشک برای شما اصول مراقبتی از ارتودنسی را توضیح می دهد. بعد از انجام ارتودنسی و نصب سیم ها و براکتها درد جزئی ایجاد خواهد شد که به مرور کودک به آن عادت خواهد کرد و این درد از بین می رود.

مرحله چهارم: مراقبت از دستگاه ارتودنسی

از سیم ها و براکت ها باید به خوبی مراقبت کنید تا از دندان ها جدا نشوند و در صورت جداشدن از دندان باید برای نصب مجدد به دندانپزشک مراجعه کنید. با توجه به گفته های دندانپزشک در مورد مراقبت از ارتودنسی، دندان ها را مسواک کنید و نخ دندان بکشید.

در روزهای ابتدایی انجام ارتودنسی کودک از غذاهای نرم همچون سوپ، ماست، موز و … استفاده نمایید تا موجب درد مضاعف نشوند. همچنین خوردن غذاهای سفت، آجیل و غذاهای جویدنی ممکن است موجب شکستن سیم ها گردد. اگر کودک ورزشکاری دارید محافظ دندان خریداری کنید تا در هنگام ورزش های خاص محافظ دندان از ضربه جلوگیری کند.

مرحله پنجم: نگهداری و معاینه در زمان مناسب

برای معاینه و اطمینان از درست قرار گرفتن سیم ها باید هر ۶ تا ۸ هفته یک بار به دندانپزشک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. در هر بار معاینه امکان تعویض سیم ها توسط دندانپزشک وجود دارد و یا ممکن است از کش های پلاستیکی برای کمک به جابه‌جایی دندان ها استفاده شود.

مرحله ششم: مراقبت های بعد از انجام ارتودنسی

بعد از برداشتن سیم ها و براکتها ار روی دندان ها، درمان به اتمام نرسیده است و باید مدتی پلاک ارتودنسی استفاده نمود تا دندان ها در جای خود ثابت بمانند. پلاک ارتودنسی متحرک می باشد و در هنگام غذا خوردن می توان آن را برداشت و دوباره قرار داد. در روزهای اولیه باید ساعات زیادی  در شبانه روز از این پلاک ها استفاده کرد و به مرور کاهش پیدا کرده و دیگری احتیاجی به استفاده از آن نیست.

هزینه انجام ارتودنسی در کودکان

هزینه انجام ارتودنسی متناسب با نوع روش ارتودنسی سنجیده می شود.

ارتودنسی برای رفع ناهنجاری فک و دندانها انجام می گیرد و این روش درمانی در برخی کودکان در سنین پایین قابل انجام می باشد. ارتودنسی در کنار منظم سازی و هماهنگ کردن دندان ها موجب اصلاح طرح لبخند نیز می شود و زیبایی صورت را زیاد می کند. ارتودنسی دندان کودک باید مرحله به مرحله پیش رود و از جمله مراحل انجام ارتودنسی کودکان می توان به معاینه اولیه، آگاهی از روش های مناسب، قالب گیری، شروع درمان، مراقبت بعد از انجام ارتودنسی و … اشاره کرد که ارتودنتیست کودک تمامی این مراحل را ابتدا برای شما کاملا توضیح می دهد.

هزینه انجام ارتودنسی دندان کودکان به روش انتخابی بستگی دارد و ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک  بسته به نیاز کودک انجام می گیرد.

پیام بگذارید