فیشور سیلانت تراپی برای کودکان (شیارپوشی دندان)

فیشور سیلانت تراپی برای کودکان

فیشور سیلنت (fissure sealant)، یک روش پیشگیری از پوسیدگی دندان است که در آن یک لایه‌ی محافظ روی شکاف‌ و شیارهای عمیق دندان اعمال می‌شود. فیشور سیلانت تراپی برای کودکان به دلیل اینکه دندان‌های آن‌ها هنوز نسبتاً جدید است و تکامل نهایی خود را پیدا نکرده‌اند، بسیار مؤثر است. در ادامه، فرایند استفاده از این درمان برای اطفال را توضیح می‌دهیم:

مراحل انجام فیشور سیلانت

1- بررسی: قبل از اعمال فیشور سیلنت (شیارپوشی دندان)، دندان‌های کودک توسط دندان پزشک اطفال بررسی می‌شوند تا دندانپزشک مطمئن شود که آیا دندان‌های او برای این درمان مناسب هستند یا خیر و آیا لزومی به انجام آن هست یا نه.

2- پاکسازی: پس از بررسی، دندان‌ها به طور دقیق پاکسازی می‌شوند تا هر گونه پلاک و باکتری از روی سطح دندان‌ها حذف شود.

3- خشک کردن: پس از پاکسازی، سطح دندان‌ها خشک می‌شود تا آماده‌ی اعمال فیشور سیلانت شود.

4- اعمال فیشور سیلنت: پس از خشک کردن و آماده سازی دندان با اسید و باندینگ ، شیارپوشِ دندان به صورت مایع بر روی سطح دندان اعمال می‌شود.

5- کیور نمودن(سفت نمودن) فیشور سیلنت: پس از اعمال فیشور سیلنت، باید آن را به طور کامل کیور کرد.

6- بررسی نهایی: در نهایت، دندان‌ها به صورت کامل بررسی می‌شوند تا مطمئن شویم که فیشور سیلنت به صورت کامل روی شیارها را کاور کرده است و هیچگونه گپ و حبابی وجود ندارد. 

در نهایت، کودک باید به طور مرتب به بهداشت دندان‌های خود رسیدگی کند. همچنین او را برای بررسی دندان‌هایش هر شش ماه یک بار به دندانپزشک ببرید.

هر چند که فیشورسیلانت یک روش پیشگیری از پوسیدگی ست اما چنانچه بهداشت دهانی رعایت نشود امکان پوسیده شدن دندان وجود دارد.

مزایا ی فیشورسیلانت

برخی از مزایای استفاده از شیارپوشی دندان برای کودکان عبارتند از:

1. جلوگیری از پوسیده شدن دندان‌ها: این روش می تواند به کاهش خراب شدن دندان‌های کودکان کمک کند.

2. کاهش نیاز به درمان های دندانپزشکی در سنین کم: استفاده از این روش درمانی می تواند کمک کند تا نیاز به درمان های دندانپزشکی در آینده کاهش یابد. این روش به عنوان یک روش پیشگیری از بیماری های دهان و دندان شناخته می شود که می تواند هزینه های درمانی را برای خانواده ها کاهش دهد.

به طور کلی، استفاده از فیشور سیلانت تراپی برای کودکان می تواند به حفاظت از دندان ها کمک کند.

چه زمانی باید برای کودک از فیشورسیلانت تراپی استفاده کرد؟

استفاده از این روش برای اطفال به عنوان یک روش پیشگیری از پوسیدگی دندان ها شناخته می شود. به طور کلی، بهترین زمان انجام فیشورسیلانت برای کودکان پس از رویش اولین دندان دائمی است (یعنی معمولا از شروع 6 سالگی به بعد). زیرا از زمانی که دندان های دائمی کودکان شکل می گیرند، نیاز به حفظ و نگهداری ویژه دارند. از سوی دیگر اگر کودک شیرینی بسیار زیاد مصرف کند، احتمال خرابی دندان برای او بیشتر است و در این صورت نیز شیارپوشی دندان می تواند مفید باشد. زمانی می توان فیشورسیلانت را به خوبی انجام داد که لثه ی روی دندان کنار رفته باشد و سطح جونده ی دندان کاملا دیده می شود.

اما در حالت کلی بهتر است با مشورت با دندانپزشک و بررسی وضعیت دندان های کودک، تصمیم بگیرید که آیا فیشور سیلنت دندان برای کودک شما مناسب است یا خیر.

روش‌های دیگر برای پیشگیری از بروز پوسیدگی در دندان‌ های کودکان

پیشگیری از بروز پوسیدگی در دندان‌های کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا پوسیدگی می‌تواند باعث درد و ناتوانی در خوردن غذا شود و به طول عمر دندان‌های دائمی او آسیب بزند. روش هایی که برای پیشگیری از بروز پوسیدگی وجود دارد، عبارتند از:

1- تغذیه سالم: مصرف غذاهایی که حاوی شکر و اسید هستند، می‌تواند پوسیدگی را تسریع کند. بنابراین، تغذیه سالم با محدود کردن مصرف شیرینی و نوشیدنی های گازدار و غذاهای پر شکر و اسید، می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.

2- بهداشت دهان: شستشوی صحیح دهان با محلول ضدعفونی کننده (دهانشویه) و استفاده از مسواک و خمیردندان، می‌تواند به پیشگیری از پوسیدگی کمک کند.

3- فلورایدتراپی: این روش یکی از روش‌های پیشگیری برای استحکام بخشی دندان و کمک به بهبود سلامت دهان و دندان می باشد و به کودک کمک می کند تا دندان‌هایی سالم و قوی داشته باشد.

4- بررسی دندان‌ها: مراجعه منظم به دندانپزشک و بررسی دوره‌ای دندان‌های کودک توسط او، می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک کند.

5- شستشوی دندان‌های شیری: کودک از زمانی که دندان‌های شیری در دهان دارد باید آن‌ها را با مسواک و خمیردندان به خوبی برایش بشویید.

 

پیام بگذارید