عصب کشی دندان شیری در کودکان

عصب کشی دندان شیری

عصب کشی دندان شیری در کودکان از نظر بعضی والدین کار بیهوده ای است و هزینه کردن برای آن بی مورد است. اما آیا واقعا اینطور است؟ آیا دندان شیری ارزشی ندارد؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا ببینیم آیا عصب کشی برای دندان شیری کار عبثی است یا خیر؟

دندان های شیری از ۶ تا ۱۲ ماهگی اولین نشانه های رویش خود را نشان می دهند. تعداد دندان های شیری برای هر کودک بیست عدد می باشد که معمولا به صورت قرینه رویش می کنند. این دندان ها در طول شش سال اول زندگی کودک، با ریشه سالم و تاج در دهان باقی می مانند و از شش سالگی تا دوازده سالگی شروع به افتادن می کنند‌. تصور غلطی که در مورد دندانهای شیری وجود دارد این است که والدین فکر می کنند این دندان ها ارزشی ندارند و ریشه ندارند. اما اینطور نیست و این دندان ها ریشه دارند و کم کم ریشه آنها تحلیل میرود و جا برای جوانه زدن دندان های دائمی باز می شود.

دندان های شیری اگر در موعد مقرر نیفتند،ممکن است دندان های دائمی شما دچار مشکلاتی شوند که از مهمترین مشکلات می توانیم به نامنظمی و ظاهر بد دندان ها اشاره کنیم. به همین دلیل باید به دندان های شیری اهمیت داد و در صورت بروز مشکل اقدام به رفع مشکل کرد. 

عصب کشی دندان های شیری در کودکان

عصب کشی عملی است که در آن دندانپزشک اقدام به حذف پالپ موجود در ریشه دندان می کند. برعکس اعتقاد خیلی از افراد، دندان های شیری نیز ریشه دارند و در صورت پوسیدگی و یا آسیب دیدن دندان، ممکن است این ریشه عصب را تحریک کنند و کودک درد را احساس کند. 

در این هنگام والدین که توان مقابله با درد کودک را ندارند، به دندانپزشک رو می آورند. پس از معاینه دقیق و بررسی کامل، دندانپزشک نوع مشکل را پیدا خواهد کرد و سپس گزینه هایی را به والدین پیشنهاد می دهد. اگر وضعیت دندان وخیم باشد و قابلیت نگهداری آن وجود نداشته باشد کشیدن دندان انتخاب دندانپزشک خواهد بود. 

گزینه دیگر پر کردن دندان است. گاهی خرابی و یا پوسیدگی دندان به قدری نیست که دندان به عصب آسیب زده باشد‌. در این حالت، تنها با تراش دادن قسمت خراب و پرکردن آن با مواد، مشکل رفع میشود. 

در مواردی نیز باید حتما اقدام به عصب کشی نمود. عصب کشی دندان شیری آسانتر از عصب کشی دندان دایمی است و زمان زیادی نمی برد. ابتدا با بی حسی موضعی اطراف دندان مورد نظر بی حس میشود و سپس دندانپزشک اطفال اقدام به عصب کشی می نماید و با مواد مخصوص دندان را پر می کند و بعد از آن روکش دندان بر روی تاج دندان برای استحکام بیشتر دندان قرار می گیرد. 

چه نیازی است تا دندان شیری را عصب کشی کنیم؟ 

همانطور که اشاره کردیم دندان شیری همچون دندان دائمی اهمیت دارد و علاوه بر اینکه برای جویدن لازم است و در تکلم و زیبایی نقش دارد، برای حفظ فضاهای فکی در کودکان نیز لازم هستند و کشیدن پیش از موعد آنها موجب میشود تا فضاهای خالی دندان اشغال شوند و رویش دندان های دائمی با مشکل روبرو شوند. 

البته در مورد دندان های از دست رفته، می توان از فضانگهدار بهره برد تا فضا برای رویش دندان دائمی از بین نرود و فضا تنگ نشود. اما این مورد فقط در مواردی باید استفاده شود که راهی به جز کشیدن دندان شیری، پیش از موعد طبیعی آن، وجود ندارد. 

چگونگی انجام عصب کشی دندان شیری کودکان 

برای اینکه دندانپزشک بتواند به خوبی اقدام به عصب کشی نماید، در اکثر موارد باید یک عکس رادیوگرافی از دندان گرفته شود. با توجه به عکس می توان وضعیت دندان را تفسیر کرد و میزان مشکل و وضعیت ریشه ها و عصب را تشخیص داد. 

دو نوع حالت وجود دارد که ممکن است دندان را درگیر کرده باشد. درگیری عصب تاج دندان و درگیری عصب تاج دندان و ریشه دندان.

هر کدام از این موارد باید  با توجه به نظر دندانپزشک عصب کشی شوند و سپس با خمیر مخصوص پر شوند و در انتها روکش شوند. بازساری دندان میتواندبه صورت ترمیم با آمالگام و یا ترمیم با کامپوزیت و یا روکش زیرکونیا و یا استیل باشد. 

آیا عصب کشی کودک درد دارد؟ 

دندانپزشک اطفال به خوبی با روحیات و روانشناسی کودک آشنا است و مطمئنا روش هایی دارد تا کودک را از ترس دور کند و به آرامی بی حس کننده موضعی تزریق کند.

بعد از تزریق بی حسی کودک دردی احساس نخواهد کرد و دندانپزشک به راحتی می تواند اقدام به انجام عصب کشی دندان شیری کودکان کند. 

ترس از عصب کشی دندان شیری در کودکان

معمولا توهمات زیادی در مورد دندانپزشکی وجود  دارد و کودک با گفته های دیگران از دندانپزشک هراس دارد‌. دندانپزشک متخصص اطفال با توجه به تجربه و دانش روانشناسی، می تواند با کودک رفتاری داشته باشد که منجر به رضایت کودک شود. 

اگر ترس کودک بیش از حد طبیعی باشد، دندانپزشک مجبور است تا اقدام به دندانپزشکی تحت آرامبخشی یا سدیشن و یا بیهوشی نماید. 

دندانپزشکی آرام بخشی خطر دارد؟ 

خیر با توجه به سن کودک و وضعیت بدنی که کودک دارد تصمیم گرفته میشود چه میزان دوز دارو به وی داده شود و این دارو حالتی شبیه به خواب به وجود می آورد و به همین علت ضرری برای کودکان ندارد و متخصص بیهوشی به خوبی می تواند وضعیت کودک را کنترل کند‌.

عصب کشی دندان شیری چه تاثیری بر دندان دائمی زیرین دارد؟ 

عصب کشی دندان شیری ربطی به دندان دائمی ندارد. وقتی که زمان مناسب برای افتادن دندان شیری برسد، دندان عصب کشی شده خواهد افتاد. دندان دائمی بعد از دندان شیری رویش خواهد کرد. این دندان پالپ، تاج، ریشه و عصب جداگانه ای خواهد داشت و هیچ ربطی به دندانی که عصب کشی شده است ندارد. 

آیا بعد عصب کشی درد احساس خواهد شد؟ 

هنگامی که عصب کشی انجام میشود  یک سری عملیاتی روی دندان و لثه انجام میشود که می تواند بعد از کار درد ایجاد کند. اما عموما با چند دوز مسکن به راحتی قابل کنترل است. همچنین ممکن است داروهای آنتی بیوتیک نیز برای عدم عفونت تجویز شود که حتما باید مصرف شوند. 

پیام بگذارید