رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟

رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟

قبل از مراجعه به دندانپزشکی در مورد کارهایی که دندانپزشک می خواهد انجام دهد با او صحبت کرده اید؟ رفتار کودک در دندانپزشکی چگونه است؟ آرام است یا می ترسد؟

بعضی از کودکان از رفتن به دندانپزشکی امتناع می کنند که این ناشی از ترس آنهاست. این افراد در مطب آرام نخواهند بود و هیچگونه همکاری با دندانپزشک ندارند و در روند درمانی خود اختلال ایجاد می کنند. حال آنکه این رفتار کودک در دندانپزشکی کاملا عادی است و باید دندانپزشک و والدین نکاتی را رعایت کنند تا کودک با آنها همکاری داشته باشد. در این مقاله می خواهیم نکات مهم اصلاح رفتار کودک در دندانپزشکی را به شما بیاموزیم با ما همراه باشید‌.

دندانپزشک کودکان

بعضی از کودکان در هنگام رفتن به دندانپزشکی رفتار درستی از خود نشان نمی دهند و چه بسا موجب خسته شدن خود و دندانپزشک می شوند. در ابتدا باید گفت که مهم است که به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. این دندانپزشکان شیوه رفتاری درست با کودک را بلد هستند و می توانند به درستی ناآرامی به وجود آمده را کنترل کنند. همچنین در کوتاهترین زمان مراحل ترمیم، روکش و … را انجام میدهند.

اقدامات مهم در هنگام مراجعه به دندانپزشک کودکان

یک سری اقدامات را باید در ابتدا انجام داد تا کودک آن ترس اولیه را از خود دور کند. مثلا نباید در روز اول کارهای دندانپزشکی سختی انجام داد و می توان ابتدا به کارهای ساده پرداخت و بعد از مدتی که کودک با مطب آشنایی پیدا کرد اعمال سخت تر انجام گیرد.

جدا کردن والدین از کودکان

به طور کلی حضور والدین برای کودکان کوچکتر و حتی معلول ضروری است اما گاها باید والدین را از کودک جدا کرد تا بتوان همکاری کودک را جلب نمود.

والدینی که اضطراب زیادی دارند، این اضطراب را به کودکان خود منتقل می کنند.

کودکان برای والدین نقش بازی می کنند و کوچکترین دردی را بزرگ قلمداد می کنند و به دنبال جلب توجه هستند.

همچنین والدین ممکن است با تکرار حرف های غیرضروری تمرکز کودک و دندانپزشک را بر هم بزنند و در رابطه ایجاد شده بین آنها اختلال ایجاد نمایند.

استفاده از آرام بخشی یا بیهوشی

در صورتی که کودک به هيچ وجه با دندانپزشک مدارا نکرد و رفتار کودک در دندانپزشکی از حد خود تجاوز کرد دندانپزشک از آرام بخش یا بیهوشی استفاده می کند که البته با اجازه والدین این عمل باید صورت گیرد.

کنترل صدا

وقتی کودک رفتارهای بدی از خود نشان بدهد و عملکرد دکتر را مختل کند می توان با کمی تغییر صدا حواس کودک را به خود جلب نمود و او را کنترل کرد تا کار به اتمام برسد.

پرت کردن حواس

در صورتی که دندانپزشک به قسمت دردناک ماجرا رسیده است باید به گونه ای با تعریف داستان و … حواس کودک را پرت کنند تا رفتار کودک در دندانپزشکی مشکلی ایجاد ننماید.

الگو برداری

کودکان از نشستن بر روی صندلی امتناع می کنند و در صورتی که کودک دیگری را آرام و بر روی صندلی مخصوص ببینند آنها نیز الگو برداری می کنند و به همان سبک و سیاق تا حدودی جلو می روند و باعث آرام شدن آنها می شود.

ارتباط غیرکلامی

ارتباط غیر کلامی در روند ارتباط با کودک و نحوه رفتار کودک در دندانپزشکی نقش بسزایی دارد. در صورتی که کادر مرکز و دندانپزشک ارتباط غیر کلامی درستی داشته باشند رفتار کودک به راحتی کنترل می شود و کمتر مشکلی اتفاق خواهد افتاد.

روش گفتن، نشان دادن و انجام دادن

دندانپزشک با توضیح دادن عملکرد خود با زبان ساده می تواند رفتار کودک را کنترل کند. همچنین با نشان دادن ابزار کار و انجام مرحله به مرحله پروسه ی دندانپزشکی کودک را با خود همراه می کند‌.

تقویت مثبت

در صورتی که درمان درست صورت گرفت و کودک رفتار درستی از خود نشان داد می توان با دادن جایزه او را تشویق کرد. در صورتی که بدون قول قبلی به کودک جایزه دهید تاثیر بیشتری بر وی خواهد گذاشت.

با تمامی این کارها نگرش کودک از دندانپزشکی درست خواهد شد و در صورت خرابی مجدد دندان و یا هر مشکل دیگری، کودک رفتار گذشته خود را انجام نمی دهد و رفتار کودک در دندانپزشکی بسیار عالی خواهد بود.

جمع بندی رفتار کودک در دندانپزشکی

کودکان هيچ گونه اطلاعی از دندان های خود ندارند و در مورد پوسیدگی دندان و … چیزی نمی دانند و کلماتی که شما به کار می برید ممکن است ترس زیادی را به کودک القا کند و در نتیجه رفتار کودک در دندانپزشکی خوب نخواهد بود و مشکل آفرین می شود. به طور کلی در هنگام خرابی دندان کودک باید به یک دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. این دندانپزشکان به راحتی می توانند با کودک ارتباط برقرار کنند و در طی جلسات درمانی با کودک دوست شوند. در صورتی که برای دندانپزشکان عمومی فقط نحوه انجام کار مهم است و به ترس کودک توجه چندانی ندارند. از جمله نکاتی که می تواند به بهبود رفتار کودک کمک کند دور کردن والدین از کودک می باشد. زیرا کودک برای جلب توجه درد کوچک را بزرگ جلوه می دهد و حتی اضطراب والدین نیز به کودک سرایت خواهد کرد. در صورتی کودک به هيچ وجه با دندانپزشک همراهی نکرد ناگزیر باید با آرام بخشی یا بیهوشی کار را انجام داد. همچنین با پرت کردن حواس، الگو برداری درست، ارتباط غیر کلامی می توان تا حدودی ترس ایجاد شده را برطرف کرد. دندانپزشک با توضیح دادن و نمایش دادن کارهایی که می خواهد انجام دهد می تواند اعتماد کودک را جلب کند و به صورت مرحله به مرحله پیش رود و در آخر با دادن جایزه تاثیر زیادی در کودک خواهد گذاشت و وی را به مراجعه به دندانپزشکی ترغیب می کند.

پیام بگذارید